Palvelut

Tektum tarjoaa kattavan valikoiman palveluita rakentamiseen ja korjaamiseen. Palveluihimme kuuluvat muun muassa kattoremontit, kattohuollot ja perustusten vesieristykset. Tektumin tiimi koostuu ammattitaitoisista ja kokeneista alan osaajista, jotka tarjoavat luotettavaa ja asiakaslähtöistä palvelua. Käytämme ainoastaan korkealaatuisia materiaaleja ja panostamme laatuun ja turvallisuuteen kaikessa tekemisessämme.

Laadukkaat palvelumme

Vesikattojen bitumikermieristykset
Kattojen runko- ja alustatyöt sekä lämmöneristystyöt
Perustusten ja sokkeleiden bitumikermieristykset
Rakennuspellitykset oman peltiverstaan tuotteilla
Maan alle jäävien kansien ja terassien bitumikermieristykset
Katteiden korjaus- ja huoltotyöt
Kattojen huoltosopimukset
Kattojen, sokkeleiden, viemäreiden kuntokartoitukset ja kuvaukset
Vedeneristysalan neuvonta-, suunnittelu-, tarkastus- ja valvontapalvelut

Vesikatot

Vesikattojen bitumikermieristykset

Olipa kohteesi iso liikekiinteistö tai lapsesi leikkimökin katto, niin autamme kaikkia.

Vuosikymmenien kokemuksien osoittamina on kiistaton tosiasia, että pohjolan oloihin ylivoimaisesti parhaiksi ovat osoittautuneet täällä kehitetyt ja valmistetut tuotteet. Huoviksemme eli nykytermein bitumikermeiksemme olemme valinneet kotikuntamme tehtaan Katepal Oy:n erinomaiset tuotteet. Nykyisillä bitumikermeillä ja 80-luvun sekä sitä vanhemmilla huovilla ei juurikaan enää ole yhtäläisyyksiä. Nykytuotteissa käytetään kumibitumia ja ne ovat jousto-ominaisuuksiltaan sekä kestoltaan aivan eri luokassa kuin vanhat huovat. Kohteeseen sopivimmilla tuotteilla ja oikein asennettuina sekä huollettuina katteiden luotettava käyttöikä on 50 vuotta tai jopa paljon enemmänkin. Toki kaikki kattovarusteet (kattokaivot, läpivientikartiot, alipainetuulettimet, pellitykset, tms.) pitää valita ja asentaa oikein. Kattoläpivienneissä käytämme vaasalaisen VILPE Oy:n tuotteita.

Mikäli loivassa peltikatossa (”konesaumapelti”) ilmenee ongelmia, niin tasausvillan avulla voidaan se kattaa bitumikatteilla vanhaa peltikattoa purkamatta. Näin säästytään purkukustannuksilta ja vältetään purkamisesta aiheutuvat sääriskit.

PERUSTUSTEN ERISTYKSET

Perustusten ja sokkeleiden bitumikermieristykset

Maanpaineseinille eli anturoille ja sokkeleille vähänkin vaativammissa olosuhteissa ainoa hyväksyttävä vesieristys on bitumikermi tai jopa kolme päällekkäin (vedenpaine-eristyksissä). Useasti kermin tarttuvuuden varmistamiseksi alusta praimeroidaan ensiksi sekä kermin yläreunaan asennetaan varmistuslista. Vesieristyksen lisäksi tulee selvittää radoneristysten sekä lämmöneristeen tarve ja luonnollisesti salaojat, sadevesijärjestelmät tulee olla tai laittaa kuntoon. Näissäkin töissä apua saa pitkäaikaiselta ja luotettavalta yhteistyökumppaniltamme A-Pihat Oy:lta.

TERASSIEN ERISTYKSET

Maan alle jäävien kansien ja terassien bitumikermieristykset

Maan alle jäävät pihakannet sekä autotallien katot ovat haasteellisia ja kalliita korjata. Jo vuotokohdan paikallistaminen on yleensä erittäin vaikeaa ja pihamaita avaamatta liki mahdotonta. Siksi ne tulee suunnitella hyvin ja valita oikeat sekä riittävät bitumikermieristykset vedenpitävyyden varmistamiseksi. Myös kaikki läpiviennit tulee valita kohteeseen sopiviksi. Salaojien ja pintavesien oikea ohjaaminen on näissäkin kohteissa äärimmäisen tärkeää.

Käytettäviä terasseja rakennettaessa vesikatteen päälle on myös huomioitava monta asiaa. Oikein tehdyissä alusrakenteissa tulee olla jo toteutettuna sadevesien poisto joko ulkopuoliseen vesikouruun tai kattokaivon kautta. Vesikatteet kannattaa valita monikermikatteina ja läpivientien eristys on tehtävä huolella. Valmista katetta ei tulisi lävistää mitenkään, vaan terassilattia kannattaa rakentaa ”uivana” ja on myös hyvä asentaa kermikaista suojaksi uuden katteen ja runkopuiden väliin.

RUNKOTYÖT

Kattojen runko- ja alustatyöt sekä lämmöneristystyöt

Vaikka vesikate tehtäisiin kuinka hyvin ja parhailla tuotteilla, ei sille ole luvassa pitkää käyttöikää, mikäli runko-, katteen alusta- ja lämmöneriste tai ilma-/höyrynsulkutöissä on epäonnistuttu. Jokin tai mahdollisesti useampikin näissä rakenteissa tehty virhe voi aiheuttaa ainakin pidemmällä aikavälillä ongelmia (rakenteiden eläminen, lahovaurioita, sisäilmaongelmia, kondenssi- tai vesikatevuotoja, tms.). Mikäli epäilet näitä ongelmia kohteessasi, niin autamme kernaasti löytämään mahdollisimman kustannustehokkaan, mutta kuitenkin toimivan ratkaisun.

PELLIT

Rakennuspellitykset oman peltiverstaan tuotteilla

Rakennuspellityksillä viimeistellään ja varmistetaan kerminostot ja reunat, sekä läpiviennit. Bitumi-, teräs- ja tiilikatteiden pellityksissä on kaikissa omat metkunsa. Käymme itse mitoittamassa pellit paikan päällä ja kanttaamme ne omassa verstaassamme sekä asennamme pellit itse. Käytämme Pural-pinnoitettuja peltejä Metehe Oy:n tuotteista. Verstaallamme on myös kanttauspalvelu, jos haluat vain teettää pellit ja asentaa ne itse.

KORJAUS

Katteiden korjaus- ja huoltotyöt

Vesikatteetkin voivat tarvita joskus korjaustoimenpiteitä. Voi tulla tarve uudelle läpiviennille tai jostakin syystä kate on vaurioitunut. Nykyisten kumibitumikatteiden etuna kaikkiin muihin katteisiin nähden niiden erittäin helppo korjaaminen. Kumibitumikermit saadaan vulganisoitua toisiinsa hyvin luotettavasti ja nopeasti. Samalla on kuitenkin huomioitava lämmöneristeiden ja ilma-/höyrysulkujen tiiveyden varmistaminen. Katteiden korjaustyöt ovat Tektum Kattohuollon yksi tärkeistä osaamisalueista. Korjausrakentamisessa on meidän pitkästä kokemuksestamme suuri hyöty.

Kattojen huoltaminen on vaihtelevissa sääoloissamme hyvin tärkeää ja katteiden takuuehdotkin edellyttävät, että katosta pidetään hyvää huolta. Katto tulee tarkastaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Katepal Oy:n sivuilta löytyy hyvä perusohje katon tarkastamiseen ja huoltamiseen. Mikäli jostakin syystä et pysty tai halua tehdä tarkastuksia, niin katon huoltosopimus kanssamme on hyvä ja luotettava vaihtoehto.

HUOLTO

Kattojen huoltosopimukset

Tektum Kattohuolto on erinomainen vaihtoehto suorittamaan kattosi vuosittaiset tarkastukset ja huoltotoimenpiteet. Vaikka kiinteistölläsi olisi huoltosopimus, niin harvemmin huoltomiehillä on riittävä ammattitaito havaita kaikkia mahdollisia ongelmia katteissa, läpivienneissä, pellityksissä, tuuletuksissa… Nämä ovat meidän päivittäistä ammattiosaamistamme ja monesti ammattimies löytää ongelmakohdan hyvissä ajoin ennen, kun se aiheuttaa isompaa ongelmaa kiinteistölle.

Tektum Kattohuollon huoltosopimus räätälöidään aina kohteen mukaan. Tarkastuskäynnillä kiinnitetään huomio ainakin seuraaviin asioihin: Katon yleiskunto, yläpohja, katteet, läpiviennit, savupiiput, hormit ja kattoikkunat, räystäiden, lippojen ja läpiviestien pellitykset, pollarit, lumiesteet, kulkusillat ja talotikkaat. Vedenpoistojärjestelmän toimivuus: kaivot, vesikourut, syöksytorvet.

Vähäiset korjaustyöt, enintään 1 h, sisältyvät tarvikkeineen huoltosopimukseen. Suuremmat korjaus- tai siivoustyöt sovitaan tilaajan kanssa erikseen.

Tarkastuksesta ja huoltotoimenpiteistä laaditaan tarkastusraportti, missä mainitaan ainakin havaitut puutteet tai ongelmat, selvitys tehdyistä korjaus- tai muista toimenpiteistä. Mikäli katto vaatii isompia huolto- tai korjaustoimenpiteitä, laaditaan korjaussuunnitelmat ja hinta-arvio tai tarjous.

KARTOITUS

Kattojen, sokkeleiden, viemäreiden kuntokartoitukset ja kuvaukset

Kattojen ja sokkeleiden visuaalinen kuntokartoitus on aina ilmainen ja samalla mikäli ilmenee tarvetta, niin mittaamme ja kuvaamme katon/sokkelin, sekä teemme kirjallisen tarjouksen korjaustöistä. Laadimme myös niin halutessanne yksityiskohtaisen, maksullisen kattotarkastusraportin, esim. taloyhtiön kokouksiin kustannusarvioksi korjauspäätöksiä varten.

Yhdessä yhteistyökumppanimme Virra Oy:n kanssa saatte apua viemäriongelmiinne. Viemärit kuvataan korkeatasoisilla laitteilla ja jos niissä havaitaan ongelmia, tehdään tarjous viemärien sukituksesta.

NEUVONTA

Vedeneristysalan neuvonta-, suunnittelu-, tarkastus- ja valvontapalvelut

Kauttamme saat kaikkiin vesieristystöihin neuvonta- ja suunnittelupalvelua sekä laajempaa teknistä tarkastus- ja valvontapalvelua.

Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi sivuston navigoinnin parantamiseksi ja  sivuston käytön analysoimiseksi. Katso lisätietoja rekisteriselosteestamme.